Preschool Education Centers

News / Announcements

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς σχετικά με τα αποτελέσματα Βρεφών και Νηπίων για τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου

Έπειτα απο τον έλεγχο των ενστάσεων που κατατέθηκαν στην Υπηρεσία μας, στους παρακάτω πίνακες που εμφανίζονται στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης αναγράφονται:

Πράσινο χρώμα οι επιτυχόντες στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου. Η προσέλευση των επιτυχόντων Βρεφών και Νηπίων στα κατα τόπους ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου θα γίνεται απο Δευτέρα 10/09/2018.

Πορτοκαλί χρώμα όσοι καλούνται να αποστείλουν φάκελο δικαιολογητικών.

Προσοχή: Ο φάκελος δικαιολογητικών θα πρέπει να περιέχει την αίτηση εκτυπωμένη από το ηλεκτρονικό σύστημα και τα δικαιολογητικά που την συνοδεύουν θα πρέπει να αποδεικνύουν την μοριοδότηση της αίτησης, δηλαδή ότι έχει δηλωθεί στην αίτηση θα πρέπει να αποδεικνύεται, όπως για παράδειγμα, εάν έχει δηλωθεί το πεδίο "εργαζόμενοι γονείς" απαιτούνται δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την εργασία και των δύο.

Η αίτηση μπορεί να εκτυπωθεί κάνοντας σύνδεση στο ηλεκτρονικό σύστημα και ο κωδικός αίτησης αναγράφεται στο επάνω δεξί μέρος της αίτησης κατα την εκτύπωση.

Στο πεδίο "Στοιχεία Δεύτερου Γονέα" που εμφανίζεται κατά την εκτύπωση της αίτησης, τα στοιχεία συμπληρώνονται δια χειρός.

Αποστολή Φακέλου Δικαιολογητικών:

Στον φάκελο με τα δικαιολογητικά θα πρέπει εκτός των άλλων να αναγράφεται ο Παιδικός Σταθμός για τον οποίο γίνεται η κατάθεση και να αποσταλεί ταχυδρομικώς στην διεύθυνση:

ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Μάρκου Παπαδόπουλου 4 - Χανιόπορτα

Τ.Κ. 71202

Προθεσμία αποστολής φακέλου δικαιολογητικών:

Μέχρι και το Σάββατο 08/09/2018 και ώρα 24:00.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερτερούν της δυναμικότητας του Παιδικού Σταθμού σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα γίνεται μοριοδότηση με βάση το κριτήριο: Εισόδημα ανα Παιδί. Εάν παρατηρηθεί ισοβαθμία ξανά, θα διενεργείται κλήρωση ενώπιων των ισοβαθμούντων γονέων.

----------------------------------------------

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

1.Αίτηση,  υποβληθείσα ηλεκτρονικά εκτυπωμένη.

2.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού ή και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης (άρ. 3 παρ 4α Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών) και θα πρέπει να έχει εκδοθεί το πολύ τρεις μήνες πριν της ανακοίνωσης ή μετάφρασή του αν δεν είναι στην ελληνική γλώσσα . Σε περίπτωση που η χώρα καταγωγής δεν εκδίδει έγγραφο οικογενειακής κατάστασης θα πρέπει να κατατεθεί οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί την οικογενειακή κατάσταση με επίσημη μετάφραση.

α) Για μονογονεϊκές οικογένειες , άγαμες μητέρες, ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού εάν το παιδί και η οικογενειακή κατάσταση δεν προκύπτουν από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που υποβάλλεται. Οι αιτήσεις αυτής της κατηγορίας θα παίρνουν μόρια και για την οικογενειακή κατάσταση και για την εργασιακή.

β) Για παιδί ορφανό ληξιαρχική πράξη θανάτου του γονέα αν αυτό δεν προκύπτει από το κατατεθειμένο έγγραφο οικογενειακής κατάστασης. Οι αιτήσεις αυτής της κατηγορίας θα παίρνουν μόρια και για την οικογενειακή κατάσταση και για την εργασιακή.

γ) Για διαζευγμένους γονείς αντίγραφο διαζευκτηρίου ή σε διάσταση   αίτηση διαζυγίου και βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων της ΔΟΥ που αποδεικνύει την διάσταση καθώς και δικαστική απόφαση επιμέλειας του παιδιού. Οι αιτήσεις αυτής της κατηγορίας θα παίρνουν μόρια για την οικογενειακή τους κατάσταση.

δ) Για γονείς που έχουν αποκλειστικά την ιδιότητα του φοιτητή ή είναι στρατευμένοι βεβαίωση από τη σχολή φοίτησης ότι διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος ή βεβαίωση από το στρατό ότι εκπληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία.

ε) Για οικογένεια με οποιοδήποτε μέλος της ΑΜΕΑ ( πατέρας – μητέρα - παιδιά ) πάνω από 67%απαιτείται βεβαίωση υγειονομικής επιτροπής .

στ) Για ανάδοχη οικογένεια τα παιδιά τους θα εισάγονται κατ΄ εξαίρεση στους Παιδικούς Σταθμούς, κατάθεση των δικαιολογητικών που αποδεικνύουν το γεγονός αυτό.

3. Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Επίσης αποτελέσματα φυματοαντίδρασης Mantoux όπως προβλέπεται από το Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών (προεραιτικά).

4. α) Δημόσιοι υπάλληλοι

- βεβαίωση εργασίας με ημερομηνία έκδοσης υποχρεωτικά μεταγενέστερη της ανακοίνωσης από την οποία να προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (μόνιμοι και αορίστου χρόνου)

β) Ιδιωτικοί υπάλληλοι

- βεβαίωση εργασίας με ημερομηνία έκδοσης υποχρεωτικά μεταγενέστερη της ανακοίνωσης από την οποία να προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα

- μηχανογραφημένη κατάσταση ενσήμων του τελευταίου έτους από το ΙΚΑ ή

- αντίγραφο του εργόσημου μαζί με την απόδειξη κατάθεσης της τράπεζας τελευταίου έτους προ της υποβολής της αίτησης που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον 5 μηνών ή

- σε περίπτωση αυτασφάλισης ένσημα που να την αποδεικνύουν.

Γονείς που έχουν προσληφθεί το τελευταίο τρίμηνο εκτός από τη βεβαίωση εργασίας θα πρέπει να καταθέσουν το έντυπο Ε3 του ΟΑΕΔ (αναγγελία πρόσληψης) στην οποία παρουσιάζεται η ημερομηνία έναρξης απασχόλησης και το χρονικό διάστημα απασχόλησης, υπογεγραμμένο και με σφραγίδα της επιχείρησης. Όμως μέχρι 1-9-2018 και το αργότερο μέχρι 31-12-2018 θα πρέπει να έχει κατατεθεί στον Οργανισμό η μηχανογραφημένη κατάσταση ενσήμων του ΙΚΑ

γ) Ελεύθεροι επαγγελματίες

βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένοι

- αντίγραφο του Ε3

δ) Αγρότες

- βεβαίωση ασφάλισης από τον ΟΓΑ με ημερομηνία έκδοσης τελευταίου έτους ή ασφαλιστική   ενημερότητα

- να δηλώνουν εισόδημα από τις γεωργικές επιχειρήσεις πάνω από 5.000 ευρώ

- να έχουν αγροτική περιουσία στο όνομά τους

αν είναι διαχειριστές αγροτικών εκτάσεων με ενοίκιο να έχει δηλωθεί στην αρμόδια ΔΟΥ

αν εργάζονται ως εργάτες σε αγροτικές εργασίες θα πρέπει να καταθέσουν

1. βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα

2. υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/86 όπου θα δηλώνεται από τον εργοδότη η ημερομηνία έναρξης απασχόλησης και το χρονικό διάστημα

3. το Ε9 του εργοδότη από το οποίο να προκύπτει η απασχόληση εργάτη για τουλάχιστον 150 ημερομίσθια

ε) Εργαζόμενοι ή απασχολούμενοι σε οικογενειακή επιχείρηση του/της συζύγου ή των γονέων χωρίς ασφάλιση (σχετικός νόμος 4075/2012)

- υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία θα αναγράφεται το ωράριο εργασίας, τα καθήκοντα και να είναι υπογεγραμμένη και σφραγίδα της επιχείρησης

αν στη φορολογική δήλωση δεν παρουσιάζονται εισοδήματα του / της απασχολούμενου/ης θα προστίθεται στο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα το ετήσιο εισόδημα του ανειδίκευτου εργάτη (7.000 ευρώ)

ζ) Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ή εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση θα παίρνουν μόρια σαν εργαζόμενοι αρκεί να προσκομίσουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά τις συμβάσεις εργασίας ή αναγγελίες πρόσληψης των τελευταίων δύο χρόνων.

5) Άνεργοι γονείς

- απαιτείται βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ

- για απολυμένους μετά την ανακοίνωση εγγραφών και επανεγγραφών απαιτείται το δελτίο ανεργίας καιτο αντίστοιχο αποδεικτικό έγγραφο απόλυσης, σε περίπτωση που δεν υπάρχει έγγραφο απόλυσης, να κατατίθεται αντίγραφο της αρχικής σύμβασης ή η αναγγελία πρόσληψης με ξεκάθαρη την ημερομηνία λήξης της σύμβασης.

6) Γονείς συνταξιούχοι θα πρέπει να κατατεθεί η συνταξιοδοτική πράξη                                                                                                                                                                              

7) Γονείς αλλοδαποί 

- άδεια παραμονής σε ισχύ, αν έχει λήξει απαιτείται η τελευταία άδεια και αίτηση ανανέωσής της συνοδευμένη από βεβαίωση του αρμόδιου φορέα ότι έχει κατατεθεί αίτηση.

8) Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους (2018) και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος και Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στο Ε1, Ε9 αν χρειάζεται να προσκομισθεί και Ε3 (αν είναι απαραίτητο να κατατεθεί) είναι αληθή . Έγγαμες μητέρες που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να υποβάλλουν το εκκαθαριστικό σημείωμα τόσο το δικό τους όσο και του συζύγου. Αν όμως εμπίπτουν σε περιπτώσεις που ο νόμος προβλέπει υποβολή χωριστής φορολογικής δήλωσης τότε θα πρέπει να κατατεθεί και το αντίστοιχο δικαιολογητικό που το επιτρέπει ( λόγω διακοπής συμβίωσης, όταν ο ένας εκ των δύο είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση). Σε περίπτωση που δεν έχει καταθεί η φορ. δήλωση, θα προσκομίζεται ΥΔ στην οποία να αναγράφεται το οικογενειακό εισόδημα. Στην περίπτωση αυτή ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να προσκομίσει στην υπηρεσία μας την φορ. δήλωση. 

Σαν εισόδημα υπολογίζεται το εισόδημα επιβολής εισφοράς όπως αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας έτους 2018 (το οποίο αφορά τα εισοδήματα του 2017).

            Όσοι από τους γονείς δεν προσκομίσουν για οποιονδήποτε λόγο φορολογικά στοιχεία οι αιτήσεις θα απορρίπτονται

9) Επανεγγραφή θεωρείται η αίτηση για εγγραφή στον ίδιο ή άλλο Παιδικό Σταθμό του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, αλλά θα πρέπει να δηλώνεται ο σταθμός που ήδη φοιτά το νήπιο όπως επίσης και η επιλογή ή οι επιλογές σταθμών.

Contact - Preschool Education

dopafmai logo small

Municipal Preschool Organisation - Mass Sports Heraklion - ΔΟΠΑΦΜΑΗ

map location Address

Kalokerinou & Papadopoulou 4, 71202, Heraklion

mail Email

dopafmai.heraklion@gmail.com

telephone 2 Telephone

2810 300100, 300090

fax Fax

2810 287600